AlphenArtEvent

Ons Team:

Bert Verboon
Voorzitter van Stichting Alphen Art

Marjo van den Berg Jeths
Beeldend kunstenaar en PR

Jan van Rijn
Beeldend kunstenaar 

Jasper Bos
Beeldend kunstenaar en voorzitter Alphen Art Event

Daphne Rijkoort
Vormgeving expositieruimte 

Gerk Kooij
Fotograaf en PR

Peter van Dijken
Financieelbeheer

Ton van Gilst
Beeldend kunstenaar en vormgever expositieruimte

Saskia Vergunst
Beeldend kunstenaar, PR

Trienette Meester
Vormgeving expositieruimte

Peter Kwanten
Ontwerp en publiciteit

Sylvia Haalebos
Backoffice

Alphen Art Event, 
hoe het begon

Alphen Art Event (AAE) wordt georganiseerd door een groep Alphense professioneel beeldend kunstenaars opererend onder de vlag van Stichting -Alphen Art. Het initiatief is ontstaan in corona tijd tijdens een ontmoeting waarbij een aanzienlijk deel van de beeldend kunstenaars uit de gemeente bijeenkwamen om de stand van de sector te bespreken. Twee speerpunten uit dit overleg, die wij als organisatie belangrijk vinden om aan te pakken, zijn: 

1.       Er zijn veel kunstenaars werkzaam in de gemeente maar dit is vaak niet goed zichtbaar.  

2.       De wens om een grote kunstroute of evenement gericht op de beeldende kunst te houden. In het verleden zijn er verschillende grote events geweest zoals de Alphen art kunstroute uit 2019. Echter was er tot het ontstaan van Alphen Art Event geen opvolger.

Alphen Art Event heeft de ambitie om de gemeente een groot kunstevent te bieden dat kan uitgroeien tot het belangrijkste event voor de beeldende kunst uit de regio.  Vanuit de eerder genoemde bijeenkomst is een enthousiaste initiatiefgroep gevormd van Alphense kunstenaars die in de loop der tijd gegroeid is tot de huidige organisatie. Inmiddels opereren wij onder de vlag van Stichting Alphen Art. Stichting Alphen Art is een stichting zonder winstoogmerk die de Galerie Alphen Art en Elckerlyc Ateliers beheert. Daarnaast behartigt de stichting de belangen van de  kunstenaars in de gemeente en ondersteunt het uitzonderlijke projecten zoals AAE.         

 

De Werf 
Om onze ambitie van een groots event waar te maken gingen wij op zoek naar een geschikte locatie. Al gauw viel het oog op De Werf. Deze voor Alphen unieke locatie ligt in het Rijnhavengebied en bied een creatieve hotspot waar een mix aanwezig is van o.a. kunstenaars, ambachtsbedrijven, vintage winkels, 2e hands kleding en een maritieme sector. Vanuit de maritieme sector bevinden zich naast de prachtige jachthaven en verschillende werkplaatsen voor de constructie van nieuwe en onderhoud van bestaande boten ook grote loodsen voor de winterstalling.    

Deze loodsen staan in de zomer vrijwel leeg. In samenwerking met Haven aan den  Rijn mogen wij één van de ca 1000 m2 loodsen gebruiken om een te gekke industriële expositie locatie op te zetten. Tevens mogen wij gebruik maken van een aantal attributen gebruikt in de botensector zoals de ijzeren stellingen waarop de boten rusten in de winter. Naast de loods heeft De Werf nog een mooie overkapte industriële buiten locatie geschikt voor een mooi terras, optreed locatie of Street-Art. 

Mede mogelijk gemaakt door: