Reis je mee naar ‘Resort Rijnhaven’?

Wanneer:                            Zaterdag 10 juni van 12.00- 15.00 uur.

Locatie watertaxi:             Aan de havenkant op de Werf bij het mobiele reisbureau Rijnhaven.

Stap vanaf De Werf in de watertaxi en laat je meevoeren naar Resort Rijnhaven! Een in limbo plek, een nieuwe onontdekte locatie in Rijnhaven. Vaar je mee?

Rijnhaven is een nieuwe wijk in wording. Het gebied is flink aan het veranderen. 

Nieuwe mensen komen, anderen gaan. Een wijk is meer dan gebouwen en straten; Een nieuwe buurt maak je met elkaar. 

Op dit braakliggend terrein kunnen we samen op ontdekkingstocht.  

Met ideeën uit de wijk organiseren we activiteiten.  

Elk idee is welkom op ‘Resort Rijnhaven’, geen idee is te gek!  

Voel je welkom bij ‘Resort Rijnhaven’! 

Een plek waar je zelf de slingers op hangt.

Preview: Tijdens het Alphen Art Event willen de ontwerpers van de Reuringdienst en kunstenaar en programmamaker Boukje van Iperen je graag een sneak preview aanbieden van dit in limbo-terrein* ‘Resort Rijnhaven’. 

Thuis in Rijnhaven | Foto expositie kunstenaar Boukje van Iperen
Tijdens deze dag toont Boukje van Iperen een selectie van de gemaakte portretten van mensen en bedrijven die ze ontmoette in de wijk. Boukje is vanaf het eerste moment betrokken bij het project en naast beeldend kunstenaar, gaat zij samen met bewoners en ondernemers invulling geven aan de activiteiten bij Resort Rijnhaven.

Door mensen in hun omgeving of bedrijf te portretteren, maakt ze het ‘Thuis in Rijnhaven’ zichtbaar. Op deze manier kan ze deze wijk in al zijn facetten vangen in beeld.

Adres Resort Rijnhaven:
Hoorn 75, terrein aan het water achter het kantoorpand.

2404 HH Alphen aan den Rijn.

Ontwerperscollectief De Reuringdienst bouwt hier de komende periode aan het kunstproject ‘Resort Rijnhaven’. Zoals de naam van het collectief doet vermoeden, houden zij ervan de wijk en de gemoederen in beweging te brengen. Hun werkwijze is open: ”Wij weten bijna nooit waar de start van een proces ons uiteindelijk zal brengen”. 

Ben jij ook benieuwd en wil je mee op reis, kom kijken, beleven en maken!

* in-limbo-betekent een fase tussenin. Vanuit deze open nog te ontwikkelen plek, bouwen we samen toe naar Resort Rijnhaven – een plek waar je woont en werkt en op vakantie waant.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het BPD cultuurfonds, Gemeente Alphen aan den Rijn, cultuurplatform KHABBAZ, de Reuringdienst.