The Wanderings of Donna Verdell

In het concertprogramma “The Wanderings of Donna Verdell” wordt u door pianiste Josje Goudswaard meegenomen op een muzikale reis door de natuur (“A Cloudy Day” en “When it’s Raining”), waarin we de seizoenen zien verstrijken (“Winter’s Emptiness”, “Trees in Spring”) en we dwalen over mistige weiden en langs het Veluwemeer (“Twilight Mist”, “Sunset at Lake Veluwe”)

Donna Verdell is het compositie alter ego van de Alphens pianiste, componiste en pianodocente Josje Goudswaard. Josje begon met pianospelen zodra ze op de pianokruk kon klimmen. Toen ze vijf jaar oud was, mocht ze op pianoles, op 17 jarige leeftijd werd zij toegelaten tot het Rotterdams Conservatorium en inmiddels is ze al vele jaren werkzaam als pianiste, componiste en pianodocente. 

Josje schrijft alle arrangementen voor het Tuschinski Trio en het viool-pianoduo dat zij vormt met violiste Camilla van der Kooij. Ze componeert onder de internationale pseudoniem Donna Verdell  muziek welke, behalve in Nederland, wordt uitgegeven in Duitsland, Zwitserland, Engeland en AustraliĆ« bij uitgeverij Broekmans & van Poppel. In het najaar van 2019 verscheen haar eerste piano solo CD. Van de door haar gecomponeerde werken voor harp solo zijn maar liefst vijf stukken geselecteerd voor de harp syllabus 2020-2023. van het Trinity College in Londen.