Ton Hendriks

Licht en ruimte zijn de belangrijkste componenten in mijn werk. Daarnaast is mijn werk te herkennen aan tegenstellingen als hol-bol, open-gesloten, hard-zacht, enz.

Ik werk op panelen, waardoor mijn werken monumentaal overkomen. Door de dikte van de panelen, 5 à 9 cm, doen ze zich voor als blokken aan de wand. Dit drie-dimensionale karakter versterkt als het ware de twee-dimensionale compositie. Bij elkaar gebracht, vormen al deze elementen één geheel en een aangenaam evenwicht. Zo zonder lijst, opgehangen tegen een witte wand, lijken sommige werken grenzeloos.

Sinds zijn tiende schildert Ton die hierbij geïnspireerd wordt door zijn oom en tante die beiden professioneel kunstenaar zijn.

Schilderen en tekenen is zijn manier van uitdrukken. Hij werkt op panelen die hij zelf bouwt. Gaandeweg het proces ontstaat de compositie. Jezelf verrassen en verbazen en verbazen over wat zich voor je ogen afspeelt is zijn motto. Zijn werk is drie dimensionaal. Hij werkt met verschillende materialen waardoor er spanning gecreëerd wordt.