Maria van ’t Hullenaar

Schilderkunst
Ruimtelijk

Maria creëert en experimenteert. Elk werk is voor haar een ontdekkingsreis. Iedere keer weer! Als beeldend kunstenaar maakt zij zowel ruimtelijk als tweedimensionaal werk. Materialen voor ruimtelijk werk zijn voor haar: porselein en steengoedklei, zowel massief als keramisch en Chinees papier met ondersteunde materialen. Verder maakt zij verlichte stolpen met daarin verbeeldende verhalen. In haar tweedimensionale werk gebruikt zij technieken als: tekenen, schilderen in olieverf en gemengde technieken.

1. Golf – Het werk verbeeld een grote golf, een storm op de woeste zee. Op de golf worden bootjes met (klimaat)vluchtelingen meegevoerd. Er is geen besef meer van boven of onder, goed of fout. De onderkanten van de bootjes doen denken aan monden, het water aan de lippen, stemmen gesmoord in het geweld van de natuur.
De golf is bijna een lemniscaat, oneindig. Het werk kan zowel liggend als hangend geëxposeerd worden. (Chinees papier, 2022)
2. Goud (porseleinen kom met bladgoud, 2022)
3. Kracht van de Natuur - Dit werk bestaat uit 2 onderdelen: een gesloten en een omgevallen stolp.
Eén stolp als verbeelding voor opgesloten zijn. Als in een lockdown, geen bewegingsvrijheid, gesloten, geen lucht, vol gegroeid, uitgeblust en overwoekerd met stengels, bladeren, bloemen en ranken. De cocons bieden hoop voor de toekomst, als een soort natuurlijke baarmoeders met nieuw leven.  
In de 2e fase valt de stolp om en is er lucht, ruimte en vrijheid. De natuur vindt zijn weg en groeit verder, maar het wereldbeeld is letterlijk gekanteld door virussen, verscholen onder een bloemenzee, die op de loer liggen en alles uit het lood kunnen slaan. (Chinees papier met glas, 2022)

Voor Alphen Art Event zou ik graag voornamelijk mijn ruimtelijk werk laten zien.