Janet Hoekstra-van Loon

Schilderkunst

Ik schilder ongeveer 14 jaar. Ik ga altijd weer nieuwe uitdagingen aan met technieken en/of materiaal, in bijzonder met texturen.

Ik werk dan ook met verschillende materialen en technieken. Potlood, houtskool, pastelkrijt, acryl of olieverf. Met de kwast, plamuurmes of vingers, alles is mogelijk. Ook de ondergrond kan verschillend zijn. Papier, schilderdoek of houten panelen. Het leuke, om met verschillende materialen en technieken te werken, is dat tijdens het werk cadeautjes ontstaan die je van te voren niet had bedacht. Dat zijn vaak de mooiste stukjes. In mijn werk ben ik dagelijks met het observeren van mensen bezig. Door goed te observeren naar lichaamshouding en gedrag kun je zoveel van een mens aflezen. Dat integreert mij enorm. Portretten zal dan ook vaak het thema in mijn werk zijn. Verder trekken texturen mij aan. Daar ben ik altijd mee aan het experimenteren en zul je veel in mijn werk tegenkomen.

janet.vanloon@gmail.com

http://www.janetvanloon.nl

Maak kennis met Janet, een gepassioneerde kunstenares met een liefde voor schilderen. Elk nieuw kunstwerk vormt voor haar een uitdagend avontuur, waarbij ze speelt met materialen en technieken. Ze omarmt een breed scala aan mediums en gebruikt kwasten, plamuurmessen en zelfs haar eigen vingers om haar creaties tot leven te wekken. De diversiteit aan materialen en technieken leidt vaak tot unieke expressies, die vaak de meest betoverende aspecten van haar werk onthullen. Deze passie komt duidelijk naar voren in haar werk, waar portretten vaak centraal staan.