Mary Buiks

Het werken met kleurrijk glas, wat sterk, zwak, breekbaar en kwetsbaar is geeft mij iedere dag veel inspiratie. Mijn hoofd zit eigenlijk altijd vol met ideeën. Mijn interesse voor kunst heb ik ontwikkeld in de psychiatrie tijdens mijn werkzaamheden als creatief therapeut. Kijken naar vormen, het werken met verschillende materialen en het creëren van allerlei objecten heb ik een groot deel van mijn leven gedaan.
Met gebruikmaking van verschillende technieken en materialen en door soorten en kleuren glas te combineren lukt het mij om objecten te maken die door de sprankeling in het glas mijn kunstwerk tot leven doet brengen. De gelaagdheid en het kleurenspel van mijn glasobjecten spreken mensen aan. Als kunstenaar wil ik woningen, kantoren en tuinen verfraaien waarbij het voor mij belangrijk is dat mensen er dagelijks blij van worden.
Mijn bijzondere atelier “MARRYZGLAZ” is te vinden vlakbij het Fort Wierickerschans tussen Nieuwerbrug en Bodegraven. Mijn atelier dient naast werkplaats, ook als Galerie en Winkel.

2022 – Exposities – Art Laren – Galerie Domo Eclectica Gouda – Het Groene HartHuys Bodegraven | Glasobjecten in woonwinkels in Axel – Mijdrecht – Soesterberg | Onthulling van 2 kunstwerken in de openbare ruimte in Bodegraven | Artikel in tijdschrift Glas – verschenen in Art Guide Artist

2023 – Verschenen in Jaarboek Kunstenaars – binnenkort:: Atelierroute Bodegraven-Reeuwijk – Expositie in Bodegraven

http://www.marryzglaz.com

marryzglaz@outlook.com